oliviaisfat.blogg.se

I den här bloggen tänkte jag spara mina favoritrecept, både i matväg och bakväg! Mitt motto när det gäller mat är "more is more". Så om man, precis som jag, tycker om när det är lite "too much" så är nog dom här recepten något för er!

Kärleksmums med MYCKET glasyr!

Publicerad 2014-02-09 12:08:00 i Allmänt,

SVÅRIGHETSGRAD: 1 2 3 4 5 
"WAOW VA GOTT"-FAKTOR: 1 2 3 4 5
PASSAR TILL: kalas, när man vill tjocka sig ordentligt, när man e ledsen o behöver socker haha
 
Det här är klassiska kärleksmums, men med extra mycket glasyr. Dom är extremt goda och jag gör dom väldigt ofta. Ett plus med dom är att dom är lätta att frysa in och tinar snabbt!!! Goda både kylskåpskalla som lätt värmda som rumstempererade.
 
Själva kakan:
  • 150 g smör
  • 12 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 34 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
Glasyr:
  • 225 g smör
  • 2.25 dl starkt kaffe 
  • 1.5  dl kakao
  • 4.5 msk vaniljsocker
  • 15 dl florsocker (LOOOOL, told ya this blog was for people who likes when its "too much":p)
Garnering:
  • Kokosflingor
(Om man som jag inte gillar kaffe, byt ut 2.25 dl starkt kaffe mot 2.25 dl mjölk. Eller ta i lite kaffe, sen resten mjölk. Man får testa sig fram lite:d
Angående mängden glasyr, detta är tre gånger så mycket glasyr som originalreceptet anger och då blir det som på bilden. Vill ni ha mindre så kan ni ju halvera mängden glasyr.. Men tycker personligen dom blir ulimata med såhär mycket haha)
 
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil (ingen katastrof om man inte orkar sikta, men det kan bli lite klumpigt i smeten).
4. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
 
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe (eller mjölk..), kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå ca 5 min. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
 
Låt stå och svalna helt, när plåten svalnat brukar jag ställa in hela plåten i kylen så att den tjocka glasyren verkligen får en chans att bli helt stilla. Då blir det också lättare att skära sen och hantera.
 
(Kan tillägga att just den här biten är från kanten, där ansamlas det extra mycket glasyr eftersom det flyter ut mot kanterna så det ser lite extremt ut på den här bilden. Men jag tycker kanterna är bäst:d i mitten blir bitarna lite mer "sofistikerade", lol)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

LIVI

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela